- ‘Kunstdeelname jongeren onder de loep’ in Boekman 99

In Boekman 99 is het dossier ‘Kunstdeelname jongeren onder de loep’ opgenomen. Doen jongeren vaak zelf aan kunst? En onderscheiden zij zich daarin van andere leeftijdsgroepen? Hans Heimans en Henk Vinken gaan in op deze vragen, op basis van de Monitor Amateurkunst van het LKCA.

Voor het tweede deel van het dossier maakte Jack van der Leden een overzicht van documenten vanaf 2009 over jongeren die cultureel actief zijn.

Boekman 99: Creatief en ondernemend

In deze Boekman is aandacht voor de nieuwe generatie creatieve makers en doeners. Een generatie die zich kenmerkt door zelfredzaamheid, autonomie, coöperatie, informele contacten en digitalisering. De jonge makers en doeners presenteren zich vaak buiten de bestaande culturele infrastructuur. Passie is hun drijfveer, samenwerking is voor hen vanzelfsprekend, en tegenprestaties als het delen van kennis en ervaring, inbreng van andere competenties en nieuwe contacten zijn cruciaal. Uit de vele initiatieven die in deze Boekman worden belicht, spreekt in ieder geval dat jongeren cultureel veel actiever blijken te zijn dan door de gevestigde orde wordt aangenomen.

Dossier Kunstdeelname jongeren onder de loep
Boekman 99

– See more at: http://www.lkca.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/kunstdeelname-jongeren-in-boekman-99#sthash.diWJWPqS.dpuf